XVIª TRAVESSA INTERNACIONAL D’ESQUÍ-ALPINISME

Esquí de montaña

18/02/2023

CANCEL·LADA


Durant aquests anys la travessa ha tingut de tot, molta neu, poca neu, poquíssima neu, sol, boira,…, però intentant sempre trobat un racó per realitzar la mateixa. També ha tingut moments dolents com l’aturada de tres anys, o la recent anul·lació de la 12a travessa per causes de seguretat.

L’organització sempre recerca els millors cims i vessants per a que els participants puguin pujar per canals i crestes i baixar per les canals i pales en millors condicions, d’altra banda cada any s’ha intentat que l’itinerari fos inèdit i de moment s’ha aconseguit donant a conèixer el fantàstic entorn en el que ens trobem.

La competició ha tingut moments únics com els dels anys 1999, 2006 o 2017 en el que es van aplegar 300 corredors, màxim permès per l’organització, moments emotius com l’any de la represa (2003) desprès d’estar aturada tres anys i en la que es va realitzar un dels traçats més macos de la travessa en la que es va tenir la sort de gaudir de 20 cm. de neu pols “seca” caiguda durant la nit. Moments durs com el 2012, 2013 i 2022 quan la falta de neu i climatologia va fer suspendre la travessa i una edició molt especial per a tothom com va ser el 10é aniversari amb un dia radiant, un itinerari com cal i una neu esplèndida.

Així doncs, aquest 2023 seguim amb el format de la travessa anterior, aquesta està prevista fer-la en dissabte, fent la primera acollida el divendres a la tarda per a recollir dorsals i el material de regal. Com en cada edició, l’itinerari de la travessa es decidirà la setmana anterior, tenint en compte la innivació de la zona, el risc d’allaus i la meteorologia prevista; en tot cas, s’intentarà traçar un itinerari inèdit (i ja van….15), al voltant dels 1.800 metres de desnivell, tot buscant aquell racó de la vall que ens faci gaudir d’allò més de la zona, l’entorn i l’esquí alpinisme.

La Cursa contarà amb uns 90 voluntaris, la majoria socis del club i la Vall, que es desplegaran tant en controls de muntanya com a la preparació del dinar i sortida i arribada, i que sense la seva col·laboració no i hauria la possibilitat de fer aquest esdeveniment.

Així mateix hi haurà diversos establiments que cediran gratuïtament material per als podis i que fan que tot junts podem realitzar aquest Open Vall Fosca.

 

 

Previsión tiempo

21° C

+info

Comparte evento

Clasificaciones

Error | TM Sports Timing

Error

El lloc ha trobat un error inesperat. Torneu-ho a provar més tard.